Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с дистанционното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с дистанционното

Здръвейте! Алфата ми е 147 jtdm 2005 прпблема е че дистанционмото предава сигнал провери го тв.техник но не се заклучва и отклучва и за багажника също. Няма изгорели бушони. Незнам каде се намира и модула.
    Last edited by bojko_25; d.m.y г., 17:43.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 150

Всичко, касаещо дистанционното и централното заключване се намира в боди компютъра.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Това бодито каде се намира дето бушоните ли

Comment

Да.

Не е зле да проверите дали антената е добре включена. На отбелязания конектор:

Активен проводник - пин 31
        Ширмовка - пин 21

Евентуално диагностика на боди компютъра може да каже повече.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ще го проверя .

Comment

Ако оправиш проблема, кажи от къде е било. Аз съм така от доста време. При мен работеше само едното дистанционно, но и то с време отказа нацяло. Принудих се да си вземе друго централно. Че тука няма при кой да я закарам, че да оправи проблема.

ecotronic, това където си го отбелязал реално се пада зад бушоните, нали? При моя модел/година пак ли е там ?
            Last edited by zombiran; d.m.y г., 18:57.

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
              Ако оправиш проблема, кажи от къде е било. Аз съм така от доста време. При мен работеше само едното дистанционно, но и то с време отказа нацяло. Принудих се да си вземе друго централно. Че тука няма при кой да я закарам, че да оправи проблема.

ecotronic, това където си го отбелязал реално се пада зад бушоните, нали? При моя модел/година пак ли е там ?
              По-вероятно е да ти е от ключовете

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение

Същото е, но щом имаш поне едно работещо дистанционно, най-вероятно не е заради антената.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Същото е, но щом имаш поне едно работещо дистанционно, най-вероятно не е заради антената.
                  Не НАЙ-ВЕРОЯТНО, а направо си е от другото дистанционно

Comment

провери го на по старите телевизори дистанционното. отзаде за кабела или антената изхода се проверява. Вклучи телевизора на някоя празна програма и натискай копчетата на дистанционното трябва телевизора да се смущава както като си до него с телефона по време на звънене ако не става пусни телевизора да търси програми и сменяй диапазоните и пак натискай копчетата трябва да се смущава така показва че работи дистанционното предава сигнал ама няма кой да го приеме

Comment

Първоначално публикувано от bojko_25 Покажи съобщение
                      провери го на по старите телевизори дистанционното. отзаде за кабела или антената изхода се проверява. Вклучи телевизора на някоя празна програма и натискай копчетата на дистанционното трябва телевизора да се смущава както като си до него с телефона по време на звънене ако не става пусни телевизора да търси програми и сменяй диапазоните и пак натискай копчетата трябва да се смущава така показва че работи дистанционното предава сигнал ама няма кой да го приеме
                      Това, че дистанционото излъчва нещо, въобще не означава, че "работи".

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Да, като изпусна дистанционното и то си работи, само че колата не го разбира и с една малка отвертка му нагласям честотата.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

На този бушон ф38 меря го с мултицета неидва ток той ли е за дистанционното като заключа колата тогава идва тока
                          Last edited by bojko_25; d.m.y г., 11:23.

Comment

Първоначално публикувано от bojko_25 Покажи съобщение
                            На този бушон ф38 меря го с мултицета неидва ток той ли е за дистанционното като заключа колата тогава идва тока
                            На F38 трябва винаги да има +12V.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Като натисна копчето за заключване вътре на таблото тогава показва волтаж и се губи веднага. Но защо се губи дали е така?

Comment

Working...
                              X